14:30

Saba Palestina KIF

Referat: AIF Barrikaden - Saba Palestina KIF

Startelva: Milad, Alfons, Ghafur, Krekula – Abbe, Jonas, Zirvan, Stefan – Mohammed Ali, Rabih

Avbytare var Shershah som kom in som innermittfältare redan efter 11 min, då Alfons som spelade sin första match på flera år fick utgå skadad (och Jonas gick ner i backlinjen för resten av halvleken), men även han fick utgå p.g.a. skada tillfälligt innan han återkom och slutförde matchen på innermittfältet, Simon M G som kom in som innermittfältare efter en kvart, spelade som sådan halvleken ut innan han avslutade sitt spel för dagen med de första 28 minuterna av andra halvlek som anfallare samt Pascal som kom in som högermittfältare efter en halvtimme och spelade i den positionen resten av matchen.

Vi som stod utanför trodde alla att vi tagit ledningen redan efter en halv minut när Mohammed Ali slog på ett skott från cirka 35 meter som såg ut att efter en hög båge segla ner innanför stolpen förbi en stillastående målvakt. Det visade sig sedan att bollen gått några centimeter utanför stolpen. Sin vana trogen sköt Mohammed flera skott från 25-35 meter medan han kategoriskt vägrade avsluta när han befann sig runt straffpunkten. Intressant psykologiskt problem:). Bara minuten efter nämnda skott tvingades Krekula rensa undan bollen på mållinjen.

Palestina dominerade spelet synnerligen eftertryckligt hela första halvlek men skapade trots detta bara en riktigt het målchans men på den gjorde de i den 12:e matchminuten mål i tom bur från 2 meter efter ett inlägg från nära kortlinjen. Själva hade vi inga chanser alls att nämna förrän vi i den 43:e min fick straff sedan Pascal (?) skjutit upp bollen på en Palestinsk hand. Eftersom Jonas fanns på plan vet de flesta av er hur det gick:).

Vi gick alltså ut till andra halvlek med ett synnerligen oförtjänt 1-1 i ryggen. Vi stärktes dock tydligt av målet samtidigt som Palestina gick ner sig lite och började gnälla än mer på varandra än de stundtals gjorde redan när de ledde i första halvlek. Första 15-20 minuterna i andra var det helt jämnt spelmässigt och vi kunde t.o.m. gjort ett i så fall mycket vackert mål när Jonas frispelade Simon med en synnerligen kreativ klack. Tyvärr gick Simons skott strax utanför. Då hade dock Palestina dessförinnan missat en jättechans.

Sedan Palestina återtagit ledningen i den 61:a min på ett snarlikt mål som det första – inlägg från kanten och avslut från bara några meter – så växte de flera klasser och även om de kanske inte var riktigt lika överlägsna spelmässigt som i första så präglades resten av matchen av massor av frilägen eller andra fina skottlägen där Filip fick göra den ena reflexräddningen efter den andra, oftast till hörnor (de hade 8 inom loppet av 25-30 minuter) vilka de dock tog väldigt dåligt vara på. En gång fick dock Filip kapitulera och det var på ett av dessa många frilägen där målskytten dock - från en visserligen dålig position – såg ut att vara i en klar offsideposition.

Sällan har Jonas alltid stora kompetens varit mera tydlig, såväl som högerback som innermittfältare var han helt suverän, mittbackskompisparet Ghafur o Milad gjorde också väldigt bra ifrån sig liksom Filip.

Statistik: Hörnor: 1-10 Avslut på mål: 1-8 Avslut utanför: 5-8